blog

Každá tvář je jen jedna – část druhá

V první části článku jsme se podívali na to, jakou roli u malování na obličej hraje věk a tvar obličeje. Nyní se podíváme na zlaté pravidlo:

Přání zákazníka je nejdůležitější

Ačkoli to na první pohled není zřejmé, tato skutečnost značně souvisí s věkem – zatímco malý prcek bude chtít být Batmanem, nebo holčička motýlkem, starší se často svěří do rukou malířky k „volné tvorbě“. A oba typy zákazníků malujeme s láskou.

A pordaíme si i se zvláštními přáními a potřebami – motivy na přání jejsou výjimkou. Některé z nich jsou pak zařazené do naší stálé nabídky. Konec konců – to, co chtějí zákazníci bývá to nejlepší. 🙂

IMG_1081       SNC00229

CAM00774Ke hravému dítěti patří i odřeniny na obličeji. Na ty se malovat nedoporučuje a proto je nutné obrázek přizpůsobit. Malířka si s tím hravě poradí.

A_IMG_1000

Ani velké „bebíčko“ pro nás není problém. 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Brýle samozřejmě také nejsou na překážku:

SNC00216

A nakonec jedna kuriosita – jak to dopadne, když přijdou bratři, chtějí namalovat lebku, ale rodiče jim odmítají dát dost peněz? Pro malířku s fantasií je to výzva.

IMG_1148

Pohlaví nakonec

Většina motivů v naší nabídce je „unisex“, jsou tedy vhodné pro obě pohlaví. Typicky třeba tygr, nebo kočka. Dále třeba had, který ale může být jednou růžová a podruhé černý. Pak existují vzory, které mají více verzí – například klasická lebka, kterou si většinou nechají namalovat chlapečci, a lebka inspirovaná mexickým stylem Muerte, která je považovaná za „holčičí“. Ani to ale není pravidlem (jak dokazuje třeba fotka výše). A nakonec jsou vzory, u kterých jasně převažuje přednost holčiček, nebo chlapečků. Kytičky se jen málokdy objeví na chlapečcích, piráti a superhrdinové jsou zase málokdy na dívčí tváři.

chceme zdůraznit, že je pro nás nejdůležitější zlaté pravidlo – přání zákazníka je nejdůležitější. Nikdy tedy dětem nediktujeme, co si mohou, nebo nemohou nechat namalovat. Naopak, jsme pro každou změnu. Bohužel se často setkáváme s tím, že rodiče podobné pochopení nemají. Holčičkám jsou zakazovány lebky, už jsme se setkali i stím, že kluky nechtěli rodiče nechat namalovat vůbec, protože to je „celé pro holky“. Je to škoda. Ale o přístupu rodičů k malování celkově se rozepíšu jindy. 🙂

2013-09-21 18.05.00    A_IMG_0994